Istoric Echipot - Meteorologie

De la statia meteo WS 7014 pana la statia solara SOLYS 2 ..... 

Cum am facut cunostinta cu primul nostru "instrument meteorologic" ?

In 2004 cu ocazia anului nou am primit un cadou interesant de la France Paratonnerres - furnizorul nostru de paratrasnete - o statie meteo WS 7014 din gama La Crosse Technology.

Aceasta statie face parte din categoria celor personale clasice si arata mai mult ca o jucarie decat o statie meteorologica.

Rapid ne-am atasat de micuta statie, care ne arata corect si acum dupa 10 ani temperatura interioara si exterioara, umiditatea relativa a aerului si o prognoza meteorologica pe baza unui barometru.

In scurt timp am inceput sa importam gama statiilor meteo personale La Crosse Technology, Echipot fiind prima societate care a facut cunoscute astfel de produse in Romania.

Fiabilitatea produselor La Crosse Technology a cucerit increderea multor pasionati de meteorologie, iar specialistii domeniului au solicitat echipamente din ce in ce mai complexe, trezind curiozitatea noastra pentru astfel de instrumente meteorologice.

Am devenit importatorii statiilor meteorologice RainWise din SUA si ai produselor Delta-T Devices din Anglia, care ne ofera statii meteorologice pentru aplicatii industriale, climatologice si agricole, precum si echipamente portabile si fixe pentru masurarea si monitorizare umiditatii solului.

In 2011 interesul ridicat pentru masurarea radiatiei solare ne-a condus catre compania Kipp & Zonen din Olanda, care poate furniza instrumente solare pentru toate masurarile posibile in acest domeniu, iar pentru a largi gama produselor pentru masurarea umiditatii din sol am inceput sa comercializam si produsele societatii IMKO din Germania.

In prezent Echipot va poate oferi instrumente pentru a masura practic toti parametrii meteorologici incepand de la cei ai solului, continuand cu cei atmosferici si pana la cei solari. Pe baza data loggerelor performante de la Delta-T Devices sau Kipp & Zonen suntem in masura sa configuram statii si sisteme meteorologice complexe cu toti senzorii necesari aplicatiilor Dvs.

Autentificare